dinsdag 27 mei 2014

Dinsdag 27 mei


Op verzoek van Bente hebben we vandaag de vragenbus weer geïntroduceerd in de plusgroep. In de vragenbus kunnen kinderen een briefje doen met een ( hogere orde) vraag waar ze al een tijdje mee rondlopen. Vervolgens halen we wekelijks  een vraag uit de bus en met de hele groep gaan we proberen een antwoord te geven.  Er werden vanochtend direct al vragen in de bus gedaan en de vraag die we deze keer probeerden te beantwoorden kwam van Benthe ( met h !). Haar vraag was:  “Waarom leven wij?”. Hierover hebben we uitgebreid gesproken, maar een antwoord konden we niet bedenken. We vroegen ons af of er iemand deze vraag zou kunnen beantwoorden.

In de Vooruitwerkles probeerden we in groepjes een baan van dominosteentjes te maken. Iedere groep kreeg 20 steentjes en moest proberen een zo lang mogelijke baan te maken waarbij de steentjes één voor één omvielen.  De afstand werd gemeten tussen de eerste en laatste omgevallen steen. Hierbij waren analytisch, creatief en praktisch denken weer heel belangrijk. De winnende groep had een indrukwekkende afstand van 16,5 meter !!!




 

Om onze hersens eens flink te laten kraken en te oefenen met doorzetten wanneer de opdracht moeilijk is, hebben we een Japanse puzzel gemaakt. Met wat nuttige tips , niet opgeven en blijven proberen weet ik zeker dat we allemaal een heel eind gaan komen. De puzzels zijn nog niet af en gaan als pluswerk mee.
 

 

Ook vierden we nog de verjaardag van Ingeborg  (die vandaag 10 jaar is geworden) met het spel levend memory.

 

Pluswerk voor 3 juni:

·         Japanse puzzel afmaken

·         Kleurplaat maken ( wat een raar pluswerk J, volgende week gaan we hiermee “iets”doen)

·         Verder werken aan productontwikkeling