dinsdag 21 januari 2014

Dinsdag 21 januari


De denksleutel waaraan de kinderen de afgelopen week  hebben gewerkt was “de gevoelens denksleutel”. Eerst schreven ze de gevoelens op die omhoog borrelden als ze over de toekomst nadenken. Die gevoelens varieerden van nieuwsgierig, blij tot bang en boos. Bij één van die gevoelens maakten ze vervolgens een gedicht. We hebben elkaar die gedichten laten horen. Pepijn maakte de volgende limerick :

 

Gelukkig

Er was eens een juf in Rockanje.

Die zei de toekomst voorspellen, dat kan je.

Dus maak een gedicht,

dat je hoofd verlicht,

En daarom eindigt het gelukkig in een hangmat in Spanje

 

Daarna zijn we aan de slag gegaan met een Vooruitwerklab les. In deze les spelen we de Consumentenbond en gaan 3 merken keukenpapier testen. We hebben samen bedacht waaraan goed keukenpapier moet voldoen ( sterk, goed absorberen en makkelijk los te scheuren) en in groepjes hebben we nagedacht hoe we dat willen testen. Volgende keer gaan we de testen uitwerken en uitproberen.

 

Ook  behandelden we weer een onderwerp uit de Junior Betacanon. Deze keer over de computer. We bekeken een filmpje over het maken van de computerchip en 2 filmpjes waarin het binaire systeem werd uitgelegd (http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/20091223_digitaliseren01   ,

http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/20061221_digitaliseren01 ). Vervolgens zijn we zelf gaan rekenen met het binaire systeem.

 

Tot slot was er nog tijd voor de vragenbus. Deze keer probeerden we antwoord te geven op de vragen:

1.      Waarom zingen we een liedje als iemand jarig is ?

2.      Waarom is niet iedereen hetzelfde ?

3.      Zou een pachylepotosaurus een planteneter of vleeseter zijn ?

 

 

Pluswerk voor 28 januari
1.  !!!*** VERHAAL INLEVEREN VOOR BOEK ***!!!

2. opdrachten binaire getallen ( in ieder geval opdr. 1 en 2; wie zijn tanden er in wil zetten kan ook 3 t/m 7 maken)

3. denksleutel: alternatief sleutel