dinsdag 11 februari 2014

Dinsdag 11 februari

Vanochtend hebben we een gezellige afsluiting van de plusgroep gehad met een heleboel ouders die een ochtendje met ons hebben meegedaan. In de kring liet Bente een fantastische uitvinding zien waarmee je in de klas berichtjes kunt rondsturen. Het was een klein hondje met in z’n bek een microfoontje waar je je bericht kunt inspreken . Een ander kan dit bericht dan later weer af...luisteren.

We hebben met kinderen en ouders een heleboel opdrachten gedaan waarbij we oefenden met creatief denken. Bijvoorbeeld de “choclate chip cookie” denksleutels en de pingpongbalbaan ( waarbij een pingpongbal beweegt en na 7 seconden stil moet liggen). Vorige week speelden we het ‘detectivespel’ en dat was een groot succes. Voor deze ochtend hadden Quirine en Ivo een mooi verhaal bedacht voor dit spel. Super gedaan !

Ook speelden we op verzoek van de kinderen het spel Moendoes. Daarbij moeten vragen beantwoord worden over een bewoonde planeet ( Moendoes) . De antwoorden zijn te vinden op informatie bladen. Maar dat gaat niet zo eenvoudig als het klinkt, meestal moeten er meerdere bronnen met elkaar gecombineerd worden.
Uiteraard kregen alle kinderen een certificaat overhandigd als bewijs van deelnmae aan de plusgroep en hebben we ( virtueel) het Willie Lampjes e-book aan alle ouders overhandigd.

Tot slot was het weer tijd voor de vragenbus. Marthe en Duco namen het beantwoorden van de vragen op zich. De vragen waren: “Waarom vieren we eigenlijk feestdagen ( verjaardag, Nieuwjaar etc.)?” en “Waarom kunnen wij dieren niet verstaan ? “.


Dank aan alle ouders voor hun aanwezigheid en inzet deze ochtend . Uiteraard ook heel veel dank aan alle kinderen die deze plusgroep periode weer tot een succes hebben gemaakt. Ik kijk alweer uit naar de volgende periode waar we gaan deelnemen aan de filosofie lessen van het Wetenschapsknooppunt van de Erasmus Universiteit.