dinsdag 4 februari 2014

Dinsdag 4 februari 2014



We speelden vandaag het detectivespel. Er is een situatie bekend, namelijk: In de woestijn ligt een man. Hij is dood. Zijn rechterhand omklemt een lucifer. 200 meter verderop ligt een zandzak...
Door vragen te stellen ( waarop alleen met ja en nee mag worden geantwoord) proberen de kinderen te achterhalen wat er is gebeurd.

De oplossing was:
Een groep ballonvaarders raakt t...ijdens een lange reis plotseling in de problemen. De luchtballon wordt geteisterd door een hevige storm waardoor deze behoorlijk uit koers komt te liggen. Tot overmaat van ramp is het kompas kapot en zo vliegt de groep uiteindelijk boven de Sahara. Vervolgens ontdekken de reizigers dat de gastoevoer sterk afneemt. Om niet in de droge woestijn te belanden, worden zandzakken overboord gegooid. Alle ballast moet weg. Na het lossen blijkt de lading nog altijd te zwaar. Iemand moet zich opofferen. Geen van de reizigers voelt daar wat voor en er worden 'strootjes' getrokken. Wie de kortste lucifer trekt, moet overboord springen.

Er werden hele goede vragen gesteld en goed naar elkaar geluisterd. De waarheid werd bijna ontdekt, alleen dat van die lucifer was lastig te verklaren. Een heel leuk spel !

Volgende week bedenkt Quirine een verhaal voor het detectivespel.



 

 

 
Daarna deden we een competitie “dots & boxes” .
Spelregels ( zie plaatje):
• Het spel wordt gespeeld met twee spelers.
• Per beurt mag een speler maar twee stippen horizontaal of verticaal verbinden. Diagonaal verbinden is niet toegestaan.
• De speler die de vierde lijn zet en daarmee het hok om het schaakstuk sluit, wordt eigenaar van dat stuk en het aantal punten. Het kan zelfs voorkomen dat met het trekken van een lijn er twee stukken toegeĆ«igend worden.
• De speler die een vierkant sluit, mag nog een lijn zetten.
• Tijdens het spel houden de spelers zelf de punten bij op een blaadje. Wie na afloop de meeste punten heeft, is de winnaar.



Volgende week  (11 februari ) sluiten we deze periode van de plusgroep af met een kijkochtend waar alle belangstellenden een kijkje mogen nemen in onze groep ( graag even via een mailtje aanmelden). We vragen aan onze gasten of ze een ipad, android tablet of e-reader willen meenemen zodat zij ons “Willie Lampjes e-book” met de mooiste verhalen van onze groep in ontvangst kunnen nemen.