dinsdag 22 april 2014

Dinsdag 22 april

In groepjes speelden we een kaartspel. De bedoeling was dat er om de beurt een kaart op tafel werd gelegd volgens een bepaalde regel (“wet”) . Alleen de regel was vooraf niet bekend. In elk groepje bedacht  namelijk één persoon de regel. Deze speelde niet mee, maar gaf wel steeds aan of een bepaalde kaart wel of niet door een speler mocht worden neergelegd. De spelers uit het groepje moesten achter de “wet” zien te komen.




Tot slot had Pepijn nog een geweldige kaarttruc die niet is na te vertellen. In de vakantie gaan we er eens hard over nadenken hoe de truc werkt.


 
Vandaag ook de laatste les filosofie van Lisa. Deze ging over dierproeven. Wanneer kunnen deze proeven wel en wanneer niet ? Hierover liepen de meningen vaak nogal uiteen. Een interessant onderwerp om over te discussiëren!

Marlies heeft voor ons bij de roggenfoto een writing prompt gemaakt met een heel open einde. De opdracht voor de volgende keer is om het laatste hoofdstuk van haar verhaal af te maken. De Japanse puzzel was door Bente helemaal goed opgelost ! Knap gedaan hoor.  Omdat de afgelopen schoolweek kort was vanwege de extra vrije dagen, had niet iedereen zijn pluswerk af kunnen krijgen. Daarom blijft het pluswerk van vorige keer staan voor 22 mei.