dinsdag 3 juni 2014

Dinsdag 3 juni

We zijn de dag gestart met de Japanse puzzel van het pluswerk. Bij een aantal kinderen was het gelukt de puzzel op te lossen, erg knap !  Anderen waren al heel dicht bij de oplossing, maar er waren er ook waarbij het ondanks de hulp van vaders, juffen, meesters en zussen nog niet helemaal was gelukt. Daarom hebben we in groepjes nog even geoefend en van elkaar tips gekregen om verder te kunnen.

Tijdens het wekelijkse rondje “stand van zaken rondom de productontwikkeling”, bleek dat iedereen lekker op dreef is met zijn/haar product. Hier en daar zijn wat tips gegeven voor probleempjes waar tegenaan gelopen werd. Nog 3 weken en dan is het de bedoeling dat de producten zijn afgerond.

En ja….. dan die rare plusopdracht…. een kleurplaat. Deze kleurplaat bleek vandaag het startpunt van een nieuwe opdracht. Met de app CoLAR Mix ( voor Apple en Android) bleek de kleurplaat “tot leven te komen” ( augmented reality). Zie het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=tmfXgvT9h3s. De opdrachten die erbij hoorden waren: beschrijf wat je ziet, zoek uit hoe het werkt, zoek naar bestaande toepassingen en ontwerp een nieuwe toepassing. In groepjes is hiermee een begin gemaakt. Volgende keer gaan we ermee verder.


 
We maakten ook een rood-geel-blauw opdracht. Op rode kaartjes schreven we een bijvoeglijk naamwoord, op gele kaartjes de stam van een werkwoord en op blauwe een zelfstandig naamwoord. We husselden de kaartjes door elkaar en trokken er per persoon één rode, één gele en één blauwe kaart uit. Er ontstonden dan rare dingen, bijvoorbeeld “mooie dans cactus”. De opdracht hierbij is om een verhaal, stripverhaal, gedicht, lied, knutsel, tekening o.i.d te maken bij “het ding”.

Tot slot deden we een rondje vragenbus. Deze keer was de vraag van Eva. Zij vroeg zich af hoe we bruin konden worden wanneer de zon er niet meer zou zijn. Dit werd een biologisch, natuurkundig en geschiedkundig gesprek. Eindboodschap was : “Wees voorzichtig met in de zon gaan en smeer je goed in !!!”

Dinsdag 10 juni geen plusgroep

Pluswerk voor 17 juni:

  • Japanse puzzel afmaken
  • werken aan productontwikkeling
  • rood-geel-blauw opdracht maken.