dinsdag 17 juni 2014

Dinsdag 17 juni

Deze ochtend zijn we weer gestart met het bespreken van het pluswerk. Er is hard gewerkt aan de Japanse puzzel. Hij blijft lastig en de frustratie is groot wanneer blijkt dat er toch ergens een foutje gemaakt is in de puzzel. Maar … de aanhouder wint . En wat is het een heerlijk gevoel als je hem uiteindelijk toch weet op te lossen !

Ook hebben we vandaag verder gewerkt aan het mysterie van de Colar Mix kleurplaten. De zogenaamde augmented reality is verder onderzocht en er zijn experimenten gedaan met de kleurplaten. Zo bleken de schoenen van Eva en de vingers van Claire ineens op de rug van een vogel te verschijnen. Wie zelf augmented reality wil maken kan daarvoor de app Aurasma  (https://www.youtube.com/watch?v=GBKy-hSedg8 ) gebruiken. Eigen filmpjes ( bijvoorbeeld gemaakt met de app Tellagami  https://www.youtube.com/watch?v=d2P2pSwJiqU ) kunnen daarbij worden toegevoegd aan een foto/beeld.

De vooruitles van deze week ging over goudzakken. Leuk bij het thema WK2014 ( want na de overwinning op Spanje gaan we nu toch plotseling wel voor goud !) en ons schoolfeest thema piraten. De opdracht is als volgt:
Je krijgt twaalf zakken met goud voor je neus. Ze zien er allemaal hetzelfde uit, maar één van de zakken heeft een ander gewicht dan de rest. Zwaarder of lichter, dat weet je niet. Je krijgt ook een balans tot je beschikking. Er passen zoveel goudzakken op de schalen van de balans als je wilt. Maar …. je mag maar VIER keer wegen.

Kun je dan vertellen:

1.       Welke zak “anders” is ?

2.       Of die zak meer of minder weegt dan de elf gewone zakken ?

TIP: starten met 6 zakken aan beide kanten van de balans heeft geen zin, omdat je niet weet of de afwijkende zak zwaarder of lichter is.

 



Pluswerk voor 24 juni:

  1. Productontwikkeling afronden
  2. Denksleutel ( Noem 10 landen waar je niet in je vakantie naar toe zou willen en leg uit waarom?
  3. Probeer de apps Aurasma en Tellagami uit.