dinsdag 24 juni 2014

Dinsdag 24 juni

Zoals gebruikelijk bespraken we eerst met elkaar het pluswerk van de afgelopen week. Vervolgens hebben we gewerkt aan de opdrachten van augmented reality. Daarbij  werd volop geĆ«xperimenteerd en werden er nieuwe toepassingen bedacht voor deze techniek. Wat dacht u bijvoorbeeld van het idee van Benthe om met een mobiel/ tablet een foto te maken van iets dat kapot is gegaan en dat er dan op je scherm wordt getoond hoe je het voorwerp kunt repareren ?

Ook waren er een aantal eindproducten te bewonderen : twee kijkdozen ( over elastiek van Eva en honden van Benthe en Claire) , een poster over make-up van Yara en een website met radioverslag over Donald Duck ( http://donaldduckradio.jouwweb.nl/ ) van Duco.

Na het buitenspelen deden we een Vooruitles. Hierin werd gewerkt in teams. Het team werd gesplitst in twee groepjes van drie kinderen. De groepjes werden gescheiden door een gordijn en moesten met verschillende blokjes identieke bouwwerken maken zonder dat ze bij elkaar mochten kijken ( praten met elkaar mocht uiteraard wel). We deden dit in twee rondes. De eerste ronde was het de bedoeling een toren te maken van 15 blokjes. We bespraken hoe het was gegaan en wat er beter kon en deden de opdracht opnieuw, maar nu moesten de torens uit 20 steentjes bestaan en 3 ramen hebben ( zie foto’s). Het was leuk om te zien welke taak de kinderen kozen: bouwen, overleggen of controleren. De uiteindelijke conclusie was dat een simpele  toren de meeste kans op succes gaf en dat het belangrijk is te controleren of de andere groep van het team jouw boodschap heeft begrepen. We bespraken daarna dat dit laatste in meer situaties belangrijk is en bijvoorbeeld ruzies kan voorkomen doordat er minder kans is op misverstanden.



Tot slot werkten we ( eerst individueel, later in tweetallen en tot slot met de hele groep) aan een logikwis. En ja hoor … oefening baart kunst ! Het ging nu al veel beter dan de eerste keer dat we een dergelijke puzzel probeerden op te lossen.

Pluswerk voor 1 juli:

·         Productontwikkeling afronden en meenemen

·         Mastermind puzzel ( voor de liefhebber)

 

Dinsdag 1 juli is de laatste ochtend en tevens kijkochtend in de plusgroep . Een aantal ouders heeft zich hier al voor opgegeven. Van de kinderen begreep ik dat er misschien nog meer ouders/ opa’s/ oma’s wilden komen kijken. Graag zou ik dat van u via de mail bevestigd krijgen. Het is uiteraard ook mogelijk om een (klein)  deel van de ochtend mee te kijken.