dinsdag 1 juli 2014

Dinsdag 1 juli

Vandaag was de kijkochtend in de plusgroep. Geweldig dat er zoveel vaders, moeders, opa’s en oma’s aanwezig konden zijn.

We begonnen met “Droodles” ,een opdracht creatief denken. Droodles zijn kleine zwart-wit tekeningen met humor . We probeerden eerst de betekenis van bestaande Droodles (zie afbeelding) te bedenken en maakten vervolgens onze eigen Droodle.  Er bleek heel wat creativiteit in de groep te zitten!

 
 
Na de pauze gingen we aan de slag met het raadsel van Einstein. Volgens Einstein kan slechts 2 % van de mensen dit raadsel oplossen. Gelukkig hadden we de afgelopen weken al geoefend met logikwissen en wisten we hoe we het raadsel konden aanpakken. Ook werden er allerlei eigen strategieën toegepast om tot de oplossing te komen. Op de site  http://www.rdzl.nl/einsteins_raadsel_raadsel.html wordt het raadsel stap voor stap uitgelegd.



 
Tot slot deden we een les uit “Vooruit” gericht op samenwerken, analytisch -, creatief – en praktisch denken. Deze les heet “de kracht van papier”. Met krantenpapier werden in 4 groepjes “bouwsels”gemaakt waar iemand in kon. De materialen die daarvoor werden verstrekt waren : kranten, lucifers ( om krant strak met te kunnen oprollen), scharen en plakband. Op de foto's zijn de resultaten te zien.

 

Bij deze wil ik alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s bedanken voor de gezellige ochtend.