dinsdag 16 december 2014

Dinsdag 16 december



In de aula, die helemaal in kerstsfeer was omgetoverd, hebben we vanmorgen een gezellige kerstplusgroep beleefd. We begonnen met het voorlezen van de verhalen die bij de writing prompt waren gemaakt. Prachtige verhalen waren het geworden vol met fantasie, humor en emoties.

Verder hebben we een groot deel van de ochtend besteed aan het zelf maken van een ( kerst)mandala of vrouwdala ( grapje van Rick :) ). Allereerst hebben we daarvoor de bijzondere eigenschappen van een cirkel besproken en termen geleerd zoals: middelpunt, radius en pi. Daarna hebben we ontdekt dat in een mandala symmetrie, spiegelen en herhaling belangrijke elementen zijn. Uit ervaring wisten de meeste kinderen dat een mandala inkleuren heel leuk kan zijn, maar er zelf één ontwerpen bleek minstens zo goed in de smaak te vallen. Vol concentratie en overgave werd er aan gewerkt en de meesten wisten niet meer van ophouden. Dus mocht er in de kerstvakantie op een zeker moment de verveling gaan toeslaan, maak dan eens een mandala ! Voor inspiratie bekeken we allerlei filmpjes op you tube, deze link: https://www.youtube.com/watch?v=g16B64myG-E is heel bruikbaar.





Ook heeft iedereen een verzameling kerstdenksleutels gekregen, waaraan deze ochtend al is gewerkt.


Na de vakantie gaat de plusgroep weer verder, vanaf 5 januari voortaan op de maandagochtend !

Vanwege de kerstactiviteiten deze week hebben de kinderen geen pluswerk mee gekregen, maar kunnen ze als er toch nog tijd voor pluswerk is aan de slag met de mandala of kerstdenksleutels.