dinsdag 19 november 2013

dinsdag 19 november



Aan het begin van de ochtend bespreken we in de kring met elkaar hoe het de afgelopen week is gegaan op school en bekijken we de pluswerk opdrachten. Deze week had Marthe een hele originele plaatjesdenksleutel gemaakt. Het is een vuilniscontainer die je kunt oproepen. Hij komt dan naar je huis en neemt het afval mee. Geen gesleep dus meer met groene en zwarte bak.



De rood-geel-blauw opdracht was al bij een paar kinderen af. Er was geknutseld, getekend, een digitale collage gemaakt en zelf een Prezi in elkaar gezet door Pepijn ( ( klik hier om Prezi te bekijken)  . De onderwerpen waren resp. : een robotachtige werkpen, zware kijkpen, grote maakvolleybal, gevaarlijke draai Willie Lampjes en een handige looppuntenslijpe.



Vorige keer waren er groepjes van 4 kinderen gemaakt en had ieder groepje de opdracht een kartonnen doos ( vb. chipsdoos) mee te nemen. Dat is prima gelukt, er waren zelfs nog een aantal reserve dozen. Vandaag volgde de opdracht: maak een knikkerbaan van de doos en  fotokarton. Je mag plakband en scharen gebruiken. Maar ….. het moet een hele langzame knikkerbaan worden. Van elke baan meten we met een stopwatch hoe lang de knikker er over doet voordat hij helemaal stil ligt.

Eerst werd er gebrainstormd en op papier geschetst en daarna werd begonnen met het in het echt bouwen van de baan. Volgende week gaan we verder.




Pluswerk voor 26 november:

Heel belangrijk: bespreek je werk met je leerkracht op je eigen school ( denk aan paraafje) en neem je map altijd mee naar de plusgroep !

1.       Rood-geel-blauw opdracht ( voor wie het nog niet af had)
2.       De nieuwe writing prompt ( olifant met kind)
3.       Interpretatie denksleutel
4.       Digitop