dinsdag 18 maart 2014

Dinsdag 18 maart


Coco Nijsse kwam vanmorgen nog even een kijkje nemen in de plusgroep  om de Sun verpakkingen te bewonderen waaraan de afgelopen week is gewerkt . Er was o.a. een hele mooie verpakking bij die inklapbaar is wanneer alle vaatwastabletten eruit zijn.

Verder bespraken we hoe het werken aan het pluswerk de afgelopen week is gegaan. En hebben we de volgende stap in de productontwikkeling ( onderzoeksvragen maken volgens de Taxonomie van Bloom) doorgenomen. Er waren hele interessante onderwerpen gekozen om te onderzoeken,  zoals bijvoorbeeld : elastiek, make-up, WOII en ingenieursbureau. Lana had zelfs al een maquette gemaakt. Ook hebben we nagedacht over een naam voor onze plusgroep en hebben we besloten om ons vanaf vandaag “ De Nadenkertjes “ te noemen.

Na de pauze vierden we de verjaardag van Dion en kregen we de tweede filosofie les van Lisa. Deze ging over ” zeker weten”. We bekeken een aantal optische illusies en een filmpje van Schooltv ( https://www.youtube.com/watch?v=skotd6g7etU ,  https://www.youtube.com/watch?v=laty3vXKRek  ,   http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/20071205_defilosoof01  ) . Vervolgens moesten de kinderen in tweetallen stellingen indelen op : “zeker waar”, “zeker niet waar” en “misschien waar”. De stellingen waren bijvoorbeeld: gras is groen, 2 + 2 = 4, mensen kunnen niet door muren lopen en een vierkant heeft altijd vier hoeken. Steeds werd besproken hoe je zeker kon weten of het waar of niet waar was.

Voor de volgende les hebben de kinderen een kleuterfoto van zichzelf nodig.

Pluswerk voor 25 maart:

  • Writing prompt “vliegtuig met pijlen”
  • Filosofieboekje blz. 19 t/m 23
  • Productontwikkeling stap 1 en stap 2
  • Kleuterfoto meenemen