dinsdag 11 maart 2014

Dinsdag 11 maart

Vandaag hebben we een ontzettend leuke gastles gehad van Coco Nijsse ( moeder van Lana). Coco werkt bij Unilever en ontwerpt en ontwikkelt verpakkingen voor de Sun vaatwastabletten.  In een mooie PowerPoint liet zij ons zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van een goede verpakking en leerden we hoe een verpakking stevigheid krijgt. Daarna gingen we in tweetallen aan de slag met de opdracht om een chocozoen in te pakken in papier ( twee A4tjes) zodanig dat het een botsing met een bowlingbal zou overleven.

Alle duo’s  gingen hard aan de slag en nadat iedereen klaar was werden de verpakkingen getest. De éne verpakking bleek beter tegen een stootje te kunnen dan de andere verpakking. Nadat we hadden besproken wat daarvan misschien de oorzaak was, mochten alle tweetallen met de opgedane kennis nog een ( beter) ontwerp maken en testen, Uiteindelijk bleek een cilindervormige verpakking met de chocozoen precies in het midden een hele goede oplossing.

Tot slot gingen we allemaal aan de slag met het ontwerpen van een nieuwe verpakking voor de Sun vaatwastabletten. Coco maakte veel foto’s, dus misschien hebben we haar wel geïnspireerd en zien we de ontwerpen binnenkort in de winkels terug.

Coco, namens mijzelf en alle kinderen nogmaals enorm bedankt voor deze leuke en leerzame ochtend !

 


 

Pluswerk voor 18 maart

·         Verhaal ( volgens visschema) bij writing prompt ( huis op rots)

·         Naam bedenken voor plusgroep

·         Filosofieboekje opdracht op blz. 13

·         Productontwikkeling ( onderwerp bedenken en mindmap maken)

·         Sun verpakking afmaken