dinsdag 2 december 2014

Dinsdag 2 december



Midden tussen de prachtige surprises, die vanmorgen werden tentoongesteld door de kinderen van de bovenbouw van het Overbos, hebben we weer een gezellige plusgroepochtend gehad.


Het pluswerk van afgelopen week leverde interessante nieuwe hoofdstukken op voor de werkstukken èn hele leuke “rood-geel-blauw” knutsels/tekeningen , een aantal staan er op de foto. Inmiddels hebben er al heel wat kinderen de Japanse puzzel apps uitgeprobeerd en blijken er ook een heleboel familieleden deze puzzels graag te maken !


Ook speelden we de eerste ronde van het Pixeltoernooi. Esmée was enthousiast over het spel en heeft er zelf één gekocht. Ze bracht hem vanmorgen mee zodat we genoeg borden hadden om het toernooi allemaal tegelijk te kunnen spelen. Super ! Volgende week ronde twee.



In groepjes hebben we het creatief denken en samenwerken geoefend met de steropdrachten. Het samenwerken gaat vaak al heel goed, ook durven we elkaar steeds beter aan te spreken op gedrag dat het samenwerken in de weg kan zitten.

Vandaag was het ook tijd voor de evaluatie van het individuele SMARTplan voor plannen. We hebben de plannen die waren bedacht goed kunnen uitvoeren en gemerkt dat het plannen gelukkig steeds beter gaat.

Tot slot kregen we een vreemde tekst te lezen. Wat is hier toch mee aan de hand ? Wij zijn er inmiddels achter. Ziet u het ook ? ( zie foto)



Pluswerk voor 9 december:

·         Hoofdstuk 3 van boom der nieuwsgierigheid;
·         Maak een verhaal waarin een bepaalde letter ( liefst een klinker) niet voorkomt;
·         Eventueel een extra rood-geel-blauw opdracht.